Mijn diensten

1. Infographics

Heb jij veel informatie wat je moeilijk in tekst kunt uitdrukken? Dan is een infographic een goede manier om de informatie visueel samen te vatten. 

Wat is een infographic?
Met een infographic wordt complexe informatie grafisch weergegeven in één afbeelding. Tegenwoordig wil men informatie snel tot zich kunnen nemen. Met een infographic kan bijvoorbeeld een proces of complexe data duidelijk en helder verbeeld worden. 

Verschillende soorten infographics

  • Datagraphic: Een infographicvorm waarbij (geo)data de basis is. Dit is de meest voorkomende infographic. Veel data in combinatie met tekst op een pagina kan soms saai zijn. Met een datagraphic maak je de data toegankelijk voor iedereen. 
  • Storygraphic: Een infographicvorm waarbij een proces of verhaal de basis vormt
  • Minigraphic: Een kleine infographic waarbij meestal single data of één onderwerp wordt belicht.  geschikt voor bijvoorbeeld sociale media       
  • Interactieve infographic: Een pdf van een infographic met pop-up vensters, knoppen en links
  • Toegankelijke infographic: Bestand wat voor slechtzienden toegankelijk is.

Bekijk hier meer voorbeelden


2. Logo ontwerp

Een logo is het visitekaartje van je bedrijf. Het is belangrijk dat men aan het logo direct kan zien waar jouw bedrijf voor staat. Bij het ontwerpen van een logo ga ik graag eerst met je in gesprek om een beeld te krijgen bij wat jij graag wilt hebben. Ik stel een aantal gerichte vragen zodat ik aan de slag kan. Ik maak altijd een aantal verschillende schetsen waar jij een keuze uit kunt maken. Vaak wordt de keuze nog een beetje bewerkt totdat deze helemaal naar wens is.

Bekijk hier nog meer logo voorbeelden


3. Huisstijl ontwerp of restylen van huidige huisstijl

Voor bedrijven is het hebben van een huisstijlontwerp essentieel. Een huisstijl bepaald de uitstraling van het bedrijf en bestaat o.a.  uit het logo, visitekaartje, briefpapier, flyers, posters etc. Het is belangrijk dat alles bij elkaar één geheel vormt zodat het voor de consument ten alle tijden herkenbaar is.

Nadat wij een gesprek hebben gehad over de wensen ga ik eerst aan de slag met het logo (wanneer deze nog niet aanwezig is). Vervolgens wordt het logo toegepast op bijvoorbeeld:

  • een visitekaartje
  • het briefpapier
  • flyer
  • poster
  • social media template

Wanneer alles akkoord een geleverd is, maak ik een huisstijlhandboek zodat de vormgeving van de huisstijl vast ligt en iedereen de huisstijl op de juiste manier toepast.

Bekijk hier een aantal huisstijl voorbeelden


4. Printwerk

Onder printer vallen o.a. flyers, posters, kaarten, stickers etc. Bijna alles kan wel geprint/bedrukt worden met een eigen ontwerp. Het ontwerp kan ik voor je verzorgen en ook het drukken kan via mijn netwerk voor een voordelige prijs.

Bekijk hier een aantal printwerk voorbeelden


5. DTP-werk

DTP is kort samengevat, tekst wat de klant in word aanlevert omzetten en mooi opmaken naar bijvoorbeeld brochures, flyers, boeken, magazines of rapporten. Voor een aantal bedrijven verzorg ik diverse DTP werkzaamheden

Bekijk hier een aantal DTP-werk voorbeelden


6. Interactieve PDF

Tegenwoordig gebeurt alles online. Magazines en brochures worden vaak alleen nog maar online gepubliceerd. Je kunt er dan voor kiezen om een interactieve PDF te laten maken. In een interactieve off kunnen o.a. knoppen, links en video’s verwerkt worden. De PDF kan er zelfs uitzien als een volledige website maar dan in PDF vorm. Samen bespreken wij je wensen en dan ga ik voor je aan de slag.

Bekijk hier een aantal voorbeelden


7. Toegankelijke PDF

Inclusiviteit is belangrijk in het bedrijfsleven. Een groot deel van de mensen maakt gebruik van het internet of van een mobiel apparaat, dan is het fijn als de document voor iedereen toegankelijk is. Dus ook goed leesbaar is voor mensen die blind of slechtziend zijn. Dat kan door een PDF toegankelijke te maken. Met een toegankelijke PDF maak ik het document zodanig dat het geschikt is voor mensen die een zogeheten functiebeperking hebben. Het kan ingelezen worden door een braille-apparaat, voor laten lezen door een computer en er kan met het toetsenbord doorheen genavigeerd worden. Dit alles kan ik in een PDF in orde maken zodat het document voor iedereen toegankelijk is.